Пещера Бачо Киро се намира в района на Дряновски манастир. В

...
Пещера Бачо Киро се намира в района на Дряновски манастир. В
Коментари Харесай

Незабравим ден в пещерата "Бачо Киро"

Пещера " Бачо Киро " се намира в региона на Дряновски манастир. В слънчевите празнични дни тя притегли доста фенове на естествените хубости от цялата страна.

" Бачо Киро " е първата благоустроена пещера в България, дело на дряновските туристи още през 1937 година, а името си получава през 1940 година в чест на героя от Априлското въстание - Бачо Киро.

Eфектното осветяване в пещерата предлага на посетителите опция да видят причудливите формирания на природата. За млада двойка от Сливен визитата в пещерната зала „ Огнището “ ще остане незабравимо.

Благодарение на ефектното осветяване в пещерата, посетителите попадат в разнообразни зали, които носят имената, избрани от видяното, съгласно това, на което наподобяват: Дъждовна зала, Каменното цвете, Тополите, Езерото на щастието, Концертна зала, Огнище. И тъкмо там туристите стават очевидци на  чудна житейска история. Три двойки са спрели и се радват на каменните дантели, внезапно едно момче прикляка и сервира нещо на едно от момичета… Радостните възгласи на компанията вършат и другите гости в пещерата щастливи очевидци на паметен миг за двама млади.

Репортажа на Латинка Светозарова в предаването " 12+3 " можете да чуете от звуковия файл. 

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР